14-oji metų savaitė

Savaitės panorama, Svarbu

Kovo 30-oji

Vėlų sekmadienio vakarą Klaipėdos meras pranešė, kad nuo antradienio visiems į Klaipėdą atplaukiantiems keltų keleiviams turėtų būti atliekami „express testai”, o vėliau informacija papildyta spaudos konferencijos metu.  Joje taip pat pranešta, jog KUL liko vos kelios laisvos vietos bei informuota, kad ligonius priims ir Respublikinė Klaipėdos ligoninė.

***

„Atvira Klaipėda” rašo apie tai, kaip sekasi įgyvendinti jau šią savaitę turinčią startuoti savivaldybės reformą. Taip pat informuoja, jog pirmadienio ryte užlūžo turėjęs prasidėti nuotolinis mokymas: nebuvo galima prisijungti nei prie platformos manodienynas.lt, nei prie eduka.lt.

***

Pranešta, jog Uosto direkcijai vykdant uosto akvatorijos sąnašų valymo darbus, kovo 30 – balandžio 5 dienomis SGD laivas-saugykla „Independence“ bus patrauktas iš įprastos terminalui vietos prie „Klaipėdos Smeltės” krantinės ir šiuo laikotarpiu laikinai bus stabdoma jo veikla.

***

„Atvira Klaipėda” informuoja, jog Klaipėdos apskrities policijoje jau antras pareigūnas užsikrėtė kononavirusu.

***

Valstybinės energetikos reguliavimo tarybos sprendimu, nuo gegužės 1 d. Klaipėdos miesto ir rajono gyventojams brangs vanduo.

***

Sveikatos apsaugos ministerija pranešė, kad koronavirusinei infekcijai nustatyti reikalingi tyrimai jau atliekami ir privačioje Klaipėdoje veikiančios bendrovės „Medicina practica“ laboratorijoje. Taip pat paskelbta, jog pirmadienį iš Klaipėdos universitetinės  ligoninės namo išleisti 6 žmonės, pasveikę nuo COVID-19 infekcijos.

***

FNTT pranešė, jog už tai, kad neteisėtai rinko pinigus iš mokinių už automobilių stovėjimo aikštelę, Klaipėdos Vytauto Didžiojo gimnazijos direktoriui skirta 195 eurų bauda.

Kovo 31-oji

Ar dalyvavimas  rinkimuose kartu su miesto mero Vytauto Grubliausko rinkimų komitetu padeda laimėti savivaldybės įmonių ir įstaigų viešuosius pirkimus, aiškinosi „Atviros Klaipėdos” žurnalistas. Tuo metu portalo žurnalistė rašo apie verslininkų planus vietoj S. Daukanto g. buvusio sandėlio ir aikštelės įrengti administracines patalpas bei butus.

 ***

Klaipėdos jūrininkų ligoninė antradienį pranešė, jog dėl to, kad koronavirusu užsikrėtė viena darbuotoja, laikinai stabdoma minėtos ligoninės Abdominalinės chirurgijos skyriaus veikla, o jau anksčiau uždarytas Kraujagyslių chirurgijos skyrius.

 ***

„Klaipėdos keleivinis transportas” informuoja nuo balandžio 1 d. atidarantis naują maršrutą bei keičiantis kai kurias dabartinių maršrutų trasas.

***

Policija patvirtino, jog antradienio ryte prie Jono kalnelio rasta nuskendusi moteris yra kaip dingusi ieškota 60-metė klaipėdietė. Tuo metu Kelių policijos pareigūnai praneša intensyviai dirbantys ir karantino metu, tarp kitų pažeidėjų nustatę ir 170 km/val. greičiu miesto centru lėkusį vairuotoją.

***

Pasieniečiai pranešė dėl karantino uždarytame Tilžės turguje aptikę daugiau kaip 8 tūkst. pakelių kontrabandinių cigarečių, kurias čia laikė vienas Plungės gyventojas, o Lietuvos apeliacinis teismas, iš dalies patenkinęs prokuroro skundą, sugriežtino už korupcinio pobūdžio nusikalimus pirmos instancijos teismo buvusiam Skuodo rajono vyr. architektui skirtą bausmę.

***

Klaipėdai ir Gargždams  šilumą teikianti „Klaipėdos energija” nustatė šilumos kainos balandžiui tarifą, kuris yra 13 proc. mažesnis nei pernai tuo pačiu metu ir beveik ketvirtadaliu mažesnis už galiojantį kovą.

***

Sveikatos apsaugos ministerija pranešė, kad gydytojų ir slaugytojų kompetencijai apie koronavirusu infekuotų pacientų priežiūrą kelti bus vykdomi nuotoliniai praktiniai mokymai, kuriuos kartu su kitom ligoninėm turės atlikti ir KUL medikai. Vėliau pranešta, jog antradienio vakare Kauno oro uoste nusileidęs lėktuvas atgabeno likusią įvairių apsaugos priemonių siuntą, dalis kurios atiteks ir KUL.

***

Klaipėdos savivaldybės skelbia finansiškai prisidėsianti prie 6 pastatų miesto centre atgaivinimo, o Klaipėdos muzikinis teatras informuoja savo apdovanojimus „Pagauk bangą“ šįkart išdalinęs virtualioje apdovanojimų ceremonijoje.

***

„Atvira Klaipėda” informuoja, jog antradienio vakare Klaipėdoje pirmą kartą nuotoliniu būdu vykusiame projektinių pasiūlymų dėl Klaipėdos pilies Didžiojo bokšto atkūrimo viešame svarstyme dalyvavo apie 20 žmonių, o vienintelį klausimą pranešėjai pateikė tik miesto Tarybos narė Nina Puteikienė.

***

Įmonių grupės „Lietuvos geležinkeliai“ krovinių vežimo bendrovė „LG Cargo“ paskelbė, kad kartu su partneriais kasmet perveš apie 500 tūkst. tonų kukurūzų iš Ukrainos į Klaipėdos uostą.

Balandžio 1-oji

Policija skelbia, jog galimai COVID-19 užsikrėtęs vyras smurtavo prieš žmoną, o vienas jaunuolis šratiniu šautuvu sužeidė vyrą. Taip pat per karantiną pareigūnai pataria elektroninėje erdvėje saugotis sukčių.

***

Pranešta apie dar vieną iš Kinijos apsaugos priemones Lietuvos bei Klaipėdos medikams atgabenusį lėktuvą. Tuo metu trečiadienį posėdžiavusi Ekstremalių situacijų komisija sprendė ir daugiabučių laiptinių dezinfekcijos, ir karščiavimo klinikos vietos, ir kitus aktualius klausimus.

***

Trečiadienį Vyriausybės posėdyje pritarus Slengių prijungimo prie Klaipėdos projektui, „Atviros Klaipėdos” žurnalistė primena slengiškių kelią link jo bei rašo, jog vadinamojo trikampio gyventojams perspektyvų tapti klaipėdiečiais artimiausiu metu nenusimato.

***

Kol kas neaišku, iš ko išsireikalauti, nes šis pastatas priklausė septyniems asmenims, todėl situacija komplikuota. Kaip ir priklausytų žalą atlyginti visiems savininkams, tačiau sutartį su rangovais pasirašė tik vienas žmogus, tad ir neaišku, iš ko reikalauti tos žalos atlyginimo. Be to, dėl šio pastato dar yra teisminių ginčų. Savininkai bylinėjasi su Statybų inspekcija, savivaldybė vienai savininkei taip pat surašė protokolus už savavališką statybą, nes taip buvo traktuoti tie griovimo veiksmai”, – apie tai, kodėl net ir paskaičiavus žalą už senamiestyje nugriautus pastatus ji vis neišieškoma, „Atvirai Klaipėdai” komentavo laikinasis Kultūros paveldo departamento Klaipėdos skyriaus vedėjas Laisvūnas Kavaliauskas.

***

Fortum Klaipėda” praneša pagelbėjusi Vaikų ligoninei, o „Klaipėdos nafta” skelbia, jog suskystintųjų gamtinių dujų paskirstymo stotyje komercinę veiklą pradėjo Lenkijos naftos ir dujų bendrovė PGNiG.

***

Sveikatos apsaugos ministerija žada, kad KUL sumontavus neatlygintinai gautą automatizuotą laboratorinę įrangą, Vakarų Lietuvos regiono žmonėms atliekamų tyrimų apimtys ženkliai išaugs. Tuo metu socialinės apsaugos ir darbo bei sveikatos apsaugos ministrams pasirašius įsakymą, nedarbingumas vaikus dėl karantino prižiūrintiems tėvams bus išduodamas 60-iai dienų, bet ne ilgiau nei iki karantino ar ekstremalios situacijos pabaigos.

***

Klaipėdos uosto direkcija savo paskyroje socialiniame tinkle „Facebook” pradėjo projektą, kurio metu supažindins žmones su retų Lietuvoje profesijų atstovais, besirūpinačiais, kad jūrų uoste darbas nesustotų nė akimirkai. Pirmuoju jo dalyviu tapo locmanas.

***

Klaipėdos autobusų parkas skelbia, kad kitiems Lietuvos vežėjams dėl karantino nutraukus keleivių pervežimus tarpmiestiniais maršrutais keliaujantys iš Vilniaus ar Kauno į pajūrį bei atgal gali naudotis tik jo paslaugomis. Tuo metu uostamiestyje dar labiau retinamas viešojo transporto darbo laikas.

Balandžio 2-oji

„Atviros Klaipėdos” žurnalistė aiškinosi situaciją, ar galima pakeisti Vyriausybės priimtą tvarką dėl Palangos plento aplinkkelio apmokestinimo lengviesiems komerciniams automobiliams.

***

Nacionalinės visuomenės sveikatos priežiūros laboratorija pranešė, kad per trečiadienį Lietuvoje nustatyti 68 nauji koronaviruso atvejai, iš kurių daugiau nei trečdalis – 23 –nustatyti Klaipėdos universitetinės ligoninės laboratorijoje.

***

Policija pranešė, jog Klaipėdos rajono pareigūnai ketvirtadienį pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl užkrečiamųjų ligų taisyklių pažeidimo – viena neskelbiamos vietovės daugiabučio gyventoja policijai pranešė apie virusu infekuotą moterį, kuri, žinodama, jog serga, vis tiek nuolat išeina iš namų.

***

Antradienį iš Kylio į Klaipėdą plaukusiame kelte dėl kol kas neaiškių priežasčių mirė 56 metų moteris. Tuo metu Klaipėdos apylinkės teismas praneša paskelbęs nuosprendį, kuriuo už buvusios žmonos sekimą vyrui paskirta 6500 eurų bauda.

***

Respublikinės Klaipėdos ligoninės Tuberkuliozės filialo vadovės Romualdos Gylienės nuomone, miesto valdžios siūlymas nepasitarus su medikais karščiavimo kliniką įrengti jos vadovaujame filiale, yra nelogiškas.    

***

Ritualines paslaugas teikianti UAB „Aterna“ tvirtina ne tik griežtai besilaikanti Sveikatos apsaugos ministerijos rekomendacijų pandemijos metu, bet ir tęsianti savo veiklą bei siūlanti naujų sprendimų, pavyzdžiui, rengiant tiesiogines laidotuvių transliacijas internetu.

***

Ketvirtadienį surengtoje spaudos konferencijoje Aurelijus Veryga teigė, jog sprendimą dėl karščiavimo klinikos vietos privalo priimti savivaldybė, tuo metu Klaipėdos savivaldybė popiet išplatino pranešimą, jog dėl karščiavimo klinikos steigimo kreipėsi į prezidentą, premjerą bei Sveikatos apsaugos ministeriją. Premjeras Saulius Skvernelis nurodė, kad dar kartą keičiasi lietuvių grįžimo iš užsienio tvarka: grįžti galės visi tie, kurie keltų ir lėktuvų bilietus įsigijo iki balandžio 1 d.

***

„Atvira Klaipėda” informuoja, jog pirmą kartą konkursui į Kultūros paveldo departamento Klaipėdos skyriaus direktoriaus pareigas neįvykus, jį teko skelbti antrą kartą.

***

Jūrų muziejus pateikia pasakojimą apie šiuo metu čia gydomus 10 nusilpusių Baltijos pilkųjų ruonių jauniklių.

***

Klaipėdos meras spaudos konferencijoje patvirtino, jog dalis iš Kinijos atvežtų medikų apsaugai skirtų priemonių yra brokuotos. Tuo metu  paaiškėjus, jog  po saviizoliacios buvusiems Klaipėdos jūrininkų ligoninės Kraujagyslių chirurgijos skyriaus medikams infekcija nebuvo nustatyta, minėtas skyrius atnaujino savo veiklą.

***

Ketvirtadienį meras Vytautas Grubliauskas pasirašė potvarkį dėl balandžio 9 d. vyksiančio pirmojo nuotolinio Klaipėdos miesto tarybos posėdžio sušaukimo.

***

Paskelbta, jog Lietuvos futbolo federacijos II lygoje žais trys Klaipėdos klubai – „Atlantas”, „Neptūnas” ir „Rosa”.

Balandžio 3-oji

„Atvira Klaipėda” rašo, jog už daugelį per karantiną suteiktų komunalinių paslaugų mokesčius mokėti būtina, o dėl jų atidėjimo reikėtų tartis individualiai. Taip pat informuojama, jog dėl gedimo III vandenvietėje dalis klaipėdiečių pora valandų buvo likusi be vandens.

***

Pranešama, jog ketvirtadienį šalyje buvo patvirtinti 47 nauji koronaviruso infekcijos atvejai, 4 iš jų užfiksuoti Klaipėdos universitetinės ligoninės laboratorijoje (du mėginiai atkeliavo iš mobiliųjų punktų). Taip pat skelbiama apie naują naktį iš Kinijos atgabentą asmens apsaugos priemonių siuntą.

***

Policija praneša apie Tauralaukyje aptiktus nenustatytos tapatybės irimo stadijos moters palaikus bei informuoja apie penktadienį įsigaliojusią griežtesnę atsakomybę už karantino ir saviizoliacijos pažeidimus ir nurodo jau vieną asmenį nubaudusi. Tuo metu FNNT skelbia apie nubaustus asmenis, netinkamai vykdžiusius prekybą internete dezinfekciniu skysčiu bei kitomis apsaugos priemonėmis.

***

Transporto dalijimosi bendrovė „CityBee“ paskelbė Klaipėdoje, Vilniuje ir Kaune pradedanti teikti siuntų ir prekių pristatymo tą pačią dieną paslaugą „CityBee Delivery“. Tuo metu Dumpių sąvartynas per karantiną praneša trumpinantis darbo laiką.

***

Penktadienį saviizoliacijos nesilaikiusiam Tiltų g. gyventojui, grįžusiam iš užsienio, skirta 250 eurų bauda.

***

„Klaipėdos keleivinis transportas” pranešė, jog nuo šiol miesto maršrutiniuose taksi, įdiegus atitinkamus aplikacijos pavidalo vienkartinius bilietus, bus galima atsiskaityti mobiliaisiais telefonais.

***

„Atvira Klaipėda” informuoja apie Klaipėdos apylinkės teismo sprendimą „Klaipėdos vandeniui” iš UAB „Hidrostatyba” priteisti likusią skolos dalį už atliktus darbus.

***

Penktadienį spaudos konferencijoje miesto meras pranešė, jog karščiavimo klinika įsikurs Psichikos sveikatos centro patalpose, o sveikatos apsaugos ministras Klaipėdos valdžiai tradiciškai negailėjo kritikos. „Atvira Klaipėda” taip pat informuoja ir apie beveik vienu metu tris Klaipėdos universitetinėje ligoninėje atliekamus patikrinimus, o po paskutiniojo, pasak mero, įvyko daug pokyčių.

***

„Iš viso gauti šeši pasiūlymai. Šiandien tik susipažinome su kainomis, o toliau vyks pasiūlymų vertinimas – bus tikrinama, ar nėra klaidų, ar pateikti visi reikiami dokumentai. Vėliau bus vertinama dalyvių kvalifikacija. Galiu pasakyti, kad vienas pasiūlymas viršijo šiam projektui suplanuotas lėšas, todėl jis bus atmestas“, – pirminius žiedinės Baltijos pr. ir Šilutės plento sankryžos rekonstrukcijos konkurso rezultatus „Atvirai Klaipėdai” komentavo Klaipėdos savivaldybės Viešųjų pirkimų skyriaus vedėja Vilma Marcinkevičienė.

Oro grupės nuotr.

***

Sveikatos apsaugos ministerija pranešė, jog balandžio 5–6 dienomis trumpinamas mobiliųjų punktų darbo laikas, kadangi nebesėjama atlikit paimtų mėginių tyrimų.

Balandžio 4-oji

Nacionalinės visuomenės sveikatos priežiūros laboratorijos duomenimis, per penktadienį Lietuvoje buvo patvirtinti 75 nauji koronaviruso atvejai, iš kurių 28 – uostamiestyje: 27 Klaipėdos universitetinės ligoninės laboratorijoje ir vienas privačioje „Medicina practica” laboratorijoje.

***

„Aš čia sėdžiu tikrai ne savo noru, o tiesiog taip susiklostė situacija. Visais įmanomais būdais ieškau galimybių parsirasti namo į Lietuvą, Klaipėdą, bet kol kas tai neįmanoma. Apie save esu pranešusi ir Užsienio reikalų ministerijai, ir Lietuvos ambasadai Indijoje, jau padariau viską, ką galėjau. Todėl tiesiog bandau ramiai priimti situaciją tokią, kokia ji yra“, –„Atviros Klaipėdos” žurnalistei pasakojo Indijoje įstrigusi  klaipėdietė Rolanda Lukoševičienė.

***

Pirmajai nuotolinio mokymo savaitei pasibaigus, 25 Klaipėdos „Varpelio“ mokyklos – darželio antros klasės mokiniai savo mokytoją gimtadienio proga pasveikino virtualiai.

***

Dar vienas Kauno oro uoste nusileidęs lėktuvas atgabeno 23 tonų krovinį su medikams skirtomis vienkartinėmis medicininės aprangomis ir vienkartinėmis chirurginėmis kaukėmis.

Balandžio 5 d.

„Už netaktišką elgesį pasiimant atlyginimą 1948 11 30, pasireiškusį grubiu elgesiu su buhaltere Pavlova, demonstratyviu pinigų mėtymu dėl neva neteisingo paskolos išskaitymo, o taip pat dėl tiekimo agento Svetkino, atliekančio tarnybinę pareigą, įžeidinėjimo, laivų remonto dirbtuvių tekintojui Titovui reiškiu griežtą papeikimą“ , – pasakodamas apie Klaipėdos tautinę sudėtį pokariu  Linas Poška cituoja vieną iš tuometinės uostamiesčio prieplaukos vadovų įsakymų.

***

Pranešama, kad šeštadienį Klaipėdos universitetinė ligoninėje sugedo arba buvo sustabdyta testavimo įranga, o per šeštadienį šalyje patvirtina 40 naujų koronaviruso atvejų ir dvi mirtys nuo jo.

***

Dienraštis „Klaipėda” pranešė karantino laikotarpiu nebeleisiantis pirmadienių numerių, nes Lietuvos paštas per pandemiją pirmadieniais nedirba.

***

„Atviros Klaipėdos” skaitytojos rašo apie vėl fiksuojamą taršą Vitės rajone.

***

Vėlų sekmadienio vakarą Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas pranešė, kad Klaipėdos universitetinėje ligoninėje pradėjo veikti naujasis tyrimų aparatas, kuriuo bus galima daryti iki 1000 tyrimų per dieną. Taip pat jis informavo apie „stebuklingus” pasveikimus nuo COVID-19.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Savaitės panorama, Svarbu

17-oji metų savaitė

Balandžio 22-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Uosto direkcija nukėlė atviro tarptautinio konkurso dėl vandenilio gamybos uoste įrangos, įskaitant jos montavimą, ...
2024-04-28
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

16-oji metų savaitė

Balandžio 15-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Klaipėdos apylinkės teismas atsisakė atnaujinti vieną iš procesų dėl buvusios uostamiesčio savivaldybės administracijos Miesto ...
2024-04-21
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

15-oji metų savaitė

Balandžio 8-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Klaipėdos universitetinės ligoninės palikimą dėl pandeminio laikotarpio pirkimų perėmusi Klaipėdos universiteto ligoninė pirmoje instancijoje ...
2024-04-14
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This