2021-ieji Klaipėdoje: nuo karantino iki ekstremalios situacijos

Miestas, Svarbu

Tolimesnis koronavirusinės infekcijos plitimas, šalyje pradėta visuotinė vakcinacija, įvestas galimybių pasas, metų pabaigoje pasaulyje atsiradusi ir į Lietuvą atkeliavusi omikron atmaina, nuo vasaros į Lietuvą iš Baltarusijos pradėję plūsti nelegalūs migrantai bei metams baigiantis kilusi Vyriausybės krizė dėl per Klaipėdos uostą eksportuojamų „Belaruskalij” trąšų – tokie būtų svarbiausi ką tik pasibaigusių metų įvykiai. Iš jų Klaipėda išvengė tik migrantų krizės, jei nekreipsime dėmesio į kelis čia su nelegalais susijusius teisminius procesus.

Tuo metu ne tik „Atvirai Klaipėdai”, bet ir visai šalies žiniasklaidai praėję metai bus įsimintini ir tuo, jog Seimas ėmėsi tikslinti ir metų pabaigoje išplėtė viešojo asmens sampratą. Paskata tam tapo portalo žurnalisto skundas teismui dėl Žurnalistų etikos inspektoriaus tarnybos sprendimo, o žurnalistų bendruomenėje kilęs nepasitenkinimas privertė Lietuvos vyriausiąjį administracinį teismą peržiūrėti savo paties ankstesnį sprendimą.

Kokius svarbiausius įvykius per metus Klaipėdoje užfiksavo portalo žurnalistai – tradicinėje metų apžvalgoje.

Sausis: prastai valomos gatvės ir nuo COVID-19 miręs ligoninės vadovas

Metų pradžia Klaipėdoje, kaip ir visoje šalyje, prasidėjo besitęsiančiu karantinu, postais prie įvažiavimų į miestus bei „Klaipėdos švenčių“ direktoriaus Romando Žiubrio atsistatydinimu iš pareigų.

Sausį domėtasi, kas pasikeitė, praėjus metams nuo bendrovės „Grigeo Klaipėda“ taršos skandalo, kokie praėję metai buvo Uosto direkcijai, kodėl tik lygtinai buvo nuteista bendrabutyje mirusios mergytės mama bei konfliktine situacija Nakvynės namuose.

Taip pat dalintasi liudininkų prisiminimais apie tai, kas ir kaip vyko prieš 30 metų sausio 13-ąją, pranešta apie Klaipėdoje užfiksuotą paukščių gripą, „Atviros Klaipėdos” žurnalistas toliau narpliojo nepabaigiamą Rimanto Cibausko nelegalios tvoros istoriją bei „Gatvių apšvietimo” epopėją.

Tuo metu kelininkams už prastai valomas gatves savivaldybė skyrė tūkstantines baudas, tačiau valdininkams už gerą darbą išmokėjo pinigines premijas.

Sausio pabaigoje pranešta apie prieš žmoną smurtavusį Klaipėdos apygardos prokurorą, o 35-oji Ievos Simonaitytės literatūrinė premija įteikta biofizikei, Lietuvos jūrų muziejus darbuotojai Dianai Latvei už istorinį novelių romaną „Memelio gaisras“.

Pirmąjį metų mėnesį neišvengta ir netekčių – nuo COVID-19 ligos mirė ilgametis Klaipėdos psichiatrijos ligoninės vadovas Algirdas Narinkevičius.

Vasaris: žinomo uostininko namo aplinka ir Vaisingumo klinikos byla

Vasarį portalo žurnalistai aiškinosi, keliems Seimo nariams nemokamai suteiktos darbo patalpos mieste, kodėl notarai atsisakė vykti į ligoninę tvirtinti sunkiai sergančio žmogus testamento, dėl ko prokuratūra susidomėjo uostamiesčio verslininko Igorio Udovickio šeimos namu, kodėl trijų senamiesčio namų gyventojai buvo priversti gyventi be šilumos ir karšto vandens bei narpliojo trijų AB „Klaipėdos vanduo” departamentų direktorių atleidimo aplinkybes.

Tuo metu pranešta, jog dėl Kuršių mariose aptiktos taršos aplinkosaugininkai pradėjo neplaninius patikrinimus bendrovėse „Klaipėdos vanduo” ir „Grigeo Klaipėda”, prasidėjo pedagogų vakcinacija, Naujosios perkėlos terminalo rekonstrukcijos darbai ir uosto laivybos kanalo gilinimas.

Klaipėdos apygardos teisme pradėta nagrinėti buvusio uostamiesčio krepšinio klubo „Neptūnas” direktoriaus Osvaldo Kurausko finansinių machinacijų byla, prokuratūra pradėjo tyrimą dėl finansinių problemų Vaisingumo klinikoje, o Vyriausybė karantiną pratęsė dar 1 mėnesiui.

Kovas: kertami medžiai ir dar viena „Lidl” parduotuvė

Kovas prasidėjo kilometrinėmis senjorų, panorusių skiepytis nuo COVID-19, eilėmis prie Miesto poliklinikos bei teisme pradėta nagrinėti buvusio „Klaipėdos” žurnalisto byla, tęsėsi vilkikų eilėmis Baltijos prospekte, o baigėsi iš pareigų atleisto prokuroro žmonos viešu laišku, Liepojos pl. atidaryta 4-ta „Lidl” parduotuve uostamiestyje bei Auksinių scenos kryžių apdovanojimais.

O tarp tarp šių įvykių portalo žurnalistai domėjosi STT pradėtais tyrimais miesto gydymo įstaigose, žinomo klaipėdiečio Vitalijaus Chomičenko bėdomis, padidėjusiais valdininkų atlyginimais bei premijomis, miesto tarybos nario Alvido Šimkaus sugebėjimais, medžių kirtimais Girulių miške ir Skulptūrų parke.

Be to, pro žurnalistų akis kovą neprasprūdo ir miesto baseino byla, ir keleivius vežančių privačių įmonių vadovams FNNT pareikšti įtarimai, ir Klaipėdos universitetinės ligoninės ginekologėms pateikti kaltinimai, ir klaipėdiečių skundai dėl prastai apšviesto Malūno parko bei situacija Klaipėdos kultūrų komunikacijų centre.

Balandis: teismų gausa, geležinkelininkų pažadas ir naujas festivalis

Antrąjį pavasario mėnesį portalo žurnalistams vėl teko prisiminti buvusį „Gatvių apšvietimo“ vadovą, aiškintis buvusio Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos tarnautojo ir teisėsaugininkų konfliktą, domėtis, kaip miesto politikai vertina Vytauto Grubliausko 10 metų mero poste veiklą.

Taip pat balandį teismai ir miesto politikei, ir pedofilija įtariamam Viktorui Usovui skyrė pinigines baudas, ginekologių byla išnagrinėta uždarame teismo posėdyje, teismo darbuotojos byloje vėl padaryta pertrauka, o Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas konstatavo, jog leidimą griauti „Klasco” nuomojamoje teritorijoje stovinčiam Locmanų namui uostamiesčio savivaldybė išdavė nepagrįstai.

Tuo metu geležinkelininkai, įrengdami garsą slopinančias sienutes, pažadėjo Giruliuose išsaugoti šimtamečius ąžuolus, nors metų pabaigoje paaiškėjo, jog vieną vis dėlto teko paaukoti.

Balandį Vyriausybė pagaliau panaikino draudimą judėti tarp savivaldybių, bet karantiną pratęsė iki birželio, o Klaipėdoje vietoj buvusio tarptautinio festivalio „Muzikinis rugpjūtis pajūryje” pristatyta Klaipėdos festivalio programa.

Gegužė: gaisras „Klaipėdos medienoje” ir naujasis įvažiavimas į miestą

Gegužė prasidėjo ir baigėsi gana liūdnomis naujienomis: pačioje mėnesio pradžioje įmonės „Klaipėdos mediena” vamzdynuose įvykus sprogimui, kilo gaisras, kurio metu vienas žmogus žuvo ir 8 nukentėjo, o paskutinėmis gegužės dienomis mirė klaipėdietis poetas, vaikų rašytojas Sigitas Poškus.

Tačiau gerų naujienų šį mėnesį irgi netrūko: tai ir Klaipėdos rankinio klubo „Dragūnas“ dublerių komandos „Viesulas-Dragūnas“ pergalė, jiems tapus Lietuvos rankinio federacijos pirmos lygos vicečempionais, ir išrinktos Klaipėdos kultūros magistrės, ir atidarytas naujasis įvažiavimas į miestą per Lypkių gatvę.

Gegužę „Atviros Klaipėdos” žurnalistai taip pat aiškinosi, kodėl FNTT Klaipėdos valdyba užtvėrė privažiavimą prie Pilies dirbtuvių, kodėl prie „Regitros” žmonėms tenka laukti valandų valandas, kodėl užtruko dviejų miesto ribose esančių Žardės ir Purmalių piliakalnių tvarkybos darbai ir kodėl Malūno tvenkiny nuseko vanduo.

Taip pat gegužę priimtas teismo sprendimas buvusio „Klaipėdos” žurnalisto ginče su redakcija, nuo baudžiamosios atsakomybės atleistos KUL ginekologės, pranešta apie prasidedantį V-ąjį tarptautinio teatro festivalį „TheATRIUM”.

Tuo metu miesto politikai patvirtino naują uostamiesčio strateginį planą, Klaipėdos apygardos prokuratūra baigė didelio visuomenės atgarsio sulaukusį ikiteisminį tyrimą dėl Klaipėdos hospiso vadovų veiksmų, o Vyriausybė karantiną pratęsė iki birželio pabaigos.

Birželis: dramos teatro premjera ir tragedija Smiltynėje

Birželį Klaipėdos uosto kapitono pareigas pradėjo eiti Vladas Motiejūnas, mieste baigta rekonstruoti Ferdinando aikštė, žymi lenkų režisierė Agata Duda-Gracz pristatė savo Klaipėdos dramos teatre pastatytą spektaklį pagal Karavadžo paveikslus, politikai nusprendė „Gatvių apšvietimą“ prijungti prie savivaldybės valdomos bendrovės „Klaipėdos autobusų parkas“, o Seimas už teisėjo vardo pažeminimą iš pareigų atleido Lietuvos Aukščiausiojo Teismo teisėją, buvusį Klaipėdos apygardos teismo pirmininką Arvydą Daugėlą.

Savo ruožtu portalo žurnalistai pirmąjį vasaros mėnesį domėjosi, kodėl savivaldybė nevykdo nurodymų pašalinti draudžiamuosius kelio ženklus Skulptūrų parke, kiek gali tekti persodinti neprigijusių medžių Ąžuolų giraitėje, kodėl atsisakyta planų per geležinkelį Rimkuose statyti viaduką, ką gyventojų labui padarė Klaipėdos įmonės, siejamos su nemaloniais kvapais, kiek miesto biudžetui kainuos sprendimas iš daugiabučių namų kiemų pašalinti nenaudojamus automobilius, kodėl išaugo statomos naujosios mokyklos kaina bei kokios problemos kankina melnragiškius.

Birželį apeliacinės instancijos teismas dėl kyšininkavimo Neįgalumo ir darbingumo nustatymo tarnybos Klaipėdos padalinyje nuteistiems asmenims sugriežtino bausmes, pagaliau pradėta nagrinėti verslininko Rimanto Cibausko nelegalios tvoros byla, Smiltynėje surengtas 6-asis Klaipėdos maratonas, o vykusio konkurso „Klaipėdos knyga 2020“ apdovanojimų metu išrinkta populiariausia ir gražiausia knygos.

Birželis baigėsi tragedija: antrojoje Smiltynėje, už paplūdimio ribų, nuskendo 47 metų moteris ir 23 metų jos sūnus.

Liepa: ministrų vizitai ir ilgamečio teatralo mirtis

Liepa prasidėjo pagaliau atšauktu karantinu ir mieste startavusiu vadinamuoju skiepų autobusiuku, o baigėsi pakrikštytu naujuoju keltu bei Jūros švente su besiformuojančia nauja tradicija.

Antrąjį vasaros mėnesį Klaipėdą užplūdo ministrai: į uostą susisiekimo ministras atsivežė savo kolegą iš Ukrainos, aplinkos ministras dalino pažadus klaipėdiečiams, nuo jo neatsiliko ir kultūros ministras, o sveikatos apsaugos ministras siejo viltis su klaipėdiečių sąmoningumu Jūros šventės metu.

Tuo metu „Atviros Klaipėdos” žurnalistai domėjosi, kaip pasistūmėjo tyrimas dėl Vaisingumo klinikoje vykdytų finansinių machinacijų, ar nelegalūs migrantai įsikurs ir Klaipėdoje bei naujųjų Klaipėdos fontanų problemomis.

Taip pat informuota apie bendrovės, siekiančios Pievų Take pastatyti daugiabutį, iš miesto savivaldybės prisiteistus pinigus, apie teismo skirtą baudą verslininkui Rimantui Cibauskui už nenugriautą nelegaliai pastatytą tvorą, apie pradėtus darbus Ąžuolų giraitėje bei apie turtingiausią Lietuvos politiką.

Savo ruožtu miesto politikai pritarė, kad Klaipėdos universitetinė ligoninė būtų remontuojama iš biudžeto lėšų, o Uosto direkcija paminėjo savo 30-metį.

Liepą, eidamas 85-uosius metus, mirė ilgametis Klaipėdos dramos teatro režisierius ir meno vadovas Povilas Gaidys.

Rugpjūtis: šv. Jono bažnyčios archeologiniai tyrimai ir pirmasis kruizinis laivas

Paskutinio vasaros mėnesio pirmomis dienomis klaipėdiečiai paminėjo uostamiesčio gimtadienį, klaipėdietis dviratininkas Rokas Adomaitis Belgijoje vykusiose varžybose užėmė pirmąją vietą, toliau tęsėsi tyrimas dėl draudžiamųjų kelio ženklų prie uostamiesčio Skulptūrų parko, atnaujinti archeologiniai tyrimai šv. Jono bažnyčios vietoje, tačiau strigo Malūno parko sutvarkymo darbų pabaigtuvės bei noras įsigyti ekologiškų autobusų.

Klaipėdos apygardos teismas piniginėmis baudomis už kyšininkavimą nuteisė su Naujojo turgaus rekonstrukcija susijusius asmenis bei paliko galioti pirmos instancijos sprendimą buvusio „Klaipėdos” žurnalisto byloje, Klaipėdos apygardos prokuratūra pranešė baigusi ikiteisminį tyrimą dėl AB „Grigeo Klaipėda“ veiksmų, tačiau byla iki metų pabaigos teismo taip ir nepasiekė.

Tuo metu „Klasco” dėl geležies rūdos krovos surengė ekskursiją žurnalistams, bet Klaipėdos ir Vilniaus teismai atmetė bendrovės skundus dėl Valstybinės teritorijų planavimo ir statybų inspekcijos ir Aplinkos apsaugos agentūros sprendimų.

Taip pat rugpjūtį po karantino pagaliau sulaukta pirmojo kruizinio laivo, visuomenei pristatytos Klaipėdos centrinio pašto komplekso vizijos, o Klaipėdos koncertų salės direktoriaus konkursą laimėjo žurnalistas Tadas Grabys.

Be to, paskutinį vasaros mėnesį miestą nusiaubė audra, „Meridiane” kilęs gaisras didelių nuostolių nepridarė, mero komandą paliko buvęs patarėjas, Turto bankas nutraukė Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato automobilių stovėjimo aikštelės statybų konkursą, o Klaipėdos dramos teatras pristatė dar vieno lenkų režisieriaus statomo spektaklio „Borisas Godunovas“ premjerą.

Rugsėjis: pradėjęs veikti galimybių pasas ir naujoji Futbolo mokykla

Nesibaigiančioje byloje dėl Skautų gatvės Giruliuose teismas rugsėjo pradžioje surengė išvažiuojamąjį posėdį, Klaipėdos muzikinio teatro atstovės tik iš dalies paneigė pranešimus apie nemažai COVID-19 užsikrėtusių teatro choristų, o Šv. Jono bažnyčios archeologai žurnalistams pristatė vieną iš vertingiausių radinių.

Rugsėjį Klaipėdoje iškilmingai atidaryta naujoji Futbolo mokykla, miesto tarybos narė sukėlė furorą dėl Zauerveino gatvės remonto, išvirtusį į vietos skandalą, Klaipėdos prekybos, pramonės ir amatų rūmai išrinko naują vadovybę, žiniasklaidai pristatytas Klaipėdos universiteto mokslininkų sukurtas elektrinis laivas, naujasis Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro sezonas su baleto „Romeo ir Džuljeta” premjera bei miesto centrinio pašto komplekso galimybių studija.

Tuo metu uždaruose teismo posėdžiuose pradėta nagrinėti Klaipėdos hospiso ir iš pareigų atleisto Klaipėdos apygardos prokuroro byla, o uostamiesčio politikai pritarė naujajam Klaipėdos bendrajam planui.

Savo ruožtu portalo žurnalistai domėjosi, kodėl po kelis kartus brangsta suplanuoti projektai, kodėl niekaip nepavyksta išspręsti geležinkelių keliamo triukšmo Rimkuose ir Smeltės kvartale, kas kelia rūpestį kai kuriems Klaipėdos licėjaus mokinių tėvams bei patikrino, kaip miesto prekybos centruose pradėti taikyti galimybių paso reikalavimai.

Spalis: „Atviros Klaipėdos” sukeltas ažiotažas ir dar viena netektis

Antrąjį rudens mėnesį į uostamiestį vėl sugrįžo tradicinė Klaipėdos knygų mugė, Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centro direktore tapo Roma Budrienė, o į Lietuvos vyriausiojo administracinio teismo (LVAT) nepalankų sprendimą sureagavusio „Atviros Klaipėdos” žurnalisto pastabos sukėlė sniego gniūžtės šalyje efektą, kuris be kitų dalykų privertė Seimą peržiūrėti ir išplėsti viešojo asmens sampratą.

Tuo metu į šį beprecedentį sprendimą viešu pareiškimu sureagavo ir Lietuvos žurnalistų ir žiniasklaidos priemonių atstovai, ir LVAT pirmininkas Gintaras Kryževičius, teismo kolegijai pateikęs savo teikimą dėl sprendimo peržiūrėjimo.

Klaipėdoje antrąjį rudens mėnesį įvyko „Gintarinė jūrmylė“, aplinkosaugininkai uždraudė „Klasco” krauti geležies rūdą, bet bendrovė teisme įrodė savo tiesą, Vakarų Baltijos laivų statykla pastatė dar vieną žvejybinį laivą, politikai palaimino Senojo turgaus prijungimą prie Naujojo, o Klaipėdos Ievos Simonaitytės bibliotekoje įvyko bene žymiausio iš uostamiesčio kilusio pasaulinio lygio fotomenininko Edžio Jurčio kūrybos vakaras.

Šį mėnesį vėl nepavyko išvengti netekčių – netikėtai mirė fotografas, Žurnalistų ir Kinematografininkų sąjungų narys klaipėdietis Eugenijus Macius.

Lapkritis: dar vienas taršos skandalas ir vis skęstantis „Ole Willassen“

Lapkritį galima būtų pavadinti teismų ir teisėsaugos tyrimų mėnesiu: Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas atnaujino procesą administracinėje byloje pagal „Atviros Klaipėdos” apeliacinį skundą, dar vieną teismo procesą pradėjusi „Grigeo Klaipėda” ir vėl patyrė pralaimėjimą visų instancijų teismuose, už neteisėtą dopingo medžiagų gabenimą ir laikymą nuteistam sunkiaatlečių treneriui Bronislavui Vyšniauskui teismas dar pasunkino padėtį, Klaipėdos apygardos teismas paskelbė nuosprendį dviems Lietuvos piliečiams, šnipinėjusiems Rusijai, o Klaipėdos teisėsaugininkai pranešė apie šiuo metu vykdomą tarptautinį tyrimą dėl neteisėto pavojingų atliekų iš Klaipėdos uoste buvusių laivų išgabenimo, piktnaudžiavimo tarnyba, kyšininkavo ir kitų nusikalstamų veikų.

Be to, paskutinį rudens mėnesį Uosto direkcija pradėjo Kruizinių laivų terminalo krantinių remonto darbus, Klaipėdos muzikinis teatras pristatė dar vieną premjerą – komišką operą „Pulko duktė”, o „Klaipėdos švenčių” atstovai klaipėdiečiams Kalėdoms ir naujiesiems metams pažadėjo siurprizų.

Ketvirtą kartą ėmus skęsti Dangėje stovinčiam laivui „Ole Willassen“, pagaliau pažadėta jį vietoje utilizuoti.

Tuo metu nepaisant pareikštų protestų, miesto tarybos posėdyje Klaipėdos garbės piliečio vardas buvo suteiktas krepšininkui Modestui Paulauskui.

Gruodis: naujojo Koncertų salės vadovo „benefisas”, 55 cm eglutė ir užteršta Dangė

Paskutinis metų mėnuo baigėsi tuo pačiu, kuo metai ir prasidėjo – miestiečių ir politikų priekaištais prastai nuo sniego gatves ir šaligatvius vaduojančioms bendrovėms, o paskutiniąją metų dieną dar pranešta ir apie nafta užterštą Dangę bei dėl to paskelbtą ekstremalią situaciją.

Bet kur kas labiau gruodį miestiečių aistras kurstė neįprastai šventėms papuošta Teatro aikštė su vos 55 cm eglute bei naujojo Klaipėdos koncertų salės direktoriaus viešas pasisakymas viename iš miesto komitetų. Į tai netruko sureaguoti ne tik miesto kultūros bendruomenė, bet ir patyrusi miesto politikė, o metų gale – ir Koncertų salės administracija.

Tuo metu Lietuvos nacionalinė kultūros ir meno premija skirta klaipėdiečiui fotografui Remigijui Treigiui, o Seimas priėmė įstatymo pataisas, atveriančias galimybę Klaipėdoje steigti universiteto ligoninę.

Portalo žurnalistai savo ruožtu aiškinosi Klaipėdos miesto apylinkės teismo sprendimo, kuriuo buvo nuteistas dviratininkas, aplinkybes, domėjosi, kur dingo laikinasis tiltelis, įvertintas 145 tūkst. eurų, o rekonstruojamo Klaipėdos muzikinio teatro vadovybė paskutinį metų mėnesį žurnalistams surengė ekskursiją po statybvietę.

Be to, gruodį Klaipėdos dramos teatras pristatė premjerą vaikams „Sniego karalienė”, mieste įvyko tarptautinis trumpametražių filmų festivalis GoDebut, o miesto taryboje savo veiklą sustabdė opozicinė Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcija.

Paskutinį metų mėnesį nuo COVID-19 mirė žinomas medikas, skausmo ligų specialistas Albertas Albertjanas, kuriam buvo tik 55-eri.

INFORMACIJA

Visus metus kasdien „Atviroje Klaipėdoje” buvo pateikiami išsamūs COVID-19 paros rodikliai, o savaitgaliais buvo spausdinamos dviejų portalo vykdytų projektų – „Tarpukario Klaipėdos kaleidoskopas” ir „Ką pasakoja archyvas” – publikacijos.

Gavus Spaudos, radijo ir televizijos rėmimo fondo dalinį finansavimą, vieną tęstinį ir antrą naują projektą portalo žurnalistai skaitytojams pasiūlys ir šiais metais.

1 Comment

  1. Joris

    Ačiū Atvirai Klaipėdai, kad esate. Gerų jums Naujųjų!

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

ELTA

KT: R. Žemaitaitis sulaužė Seimo nario priesaiką

Seimo narys Remigijus Žemaitaitis antisemitiniais pareiškimais sulaužė Seimo nario priesaiką ir šiurkščiai pažeidė Konstituciją, ketvirtadienį konstatavo Konstitucinis Teismas (KT). „Lietuvos ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Veidai

Klaipėdietė aviacijos mokslų studijas tęsia JAV

Kelionės po pasaulį ir raketų paleidimo stebėjimas tiek gyvai iš savo kiemo, tiek iš Kennedy Space centro jau tapo Augustės ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

ELTA

S. Gentvilas: pastatų atnaujinimas skydais leistų gerokai pagreitinti renovaciją

Aplinkos ministras Simonas Gentvilas mano, kad pastatų naujinimas mediniais skydais leistų pasiekti tikslą kasmet renovuoti tūkstantį daugiabučių. Anot jo, bandomiesiems ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Atgimimo aikštės rekonstrukcija: iš teismo kliūčių nebus

Ir Apeliacinis teismas patvirtino, kad vienos iš abejones dėl Atgimimo aikštės konkurso sąlygų kėlusių bendrovių pretenzijos yra nepagrįstos. Trečią kartą ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Regionas

Vykstantiems į „Žiobrines“ Neringoje - įvažiavimo lengvata

Šį savaitgalį Neringa organizuoja „Žiobrines“ ir kviečia leistis į kulinarinę kelionę po Kuršių neriją. Čia bus kepami ypatingai paruošti, ant ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This